START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Shepherds pie
Kategori: Förrätt  
4 personer
600 g lammfärs 
125 g bacon (eller rökt sidfläsk)
svartpeppar 
1 st gul lök 
1 st morötter (stor)
3 stjälk selleri 
3 msk tomatpuré 
2 msk vetemjöl 
2 dl buljong 
1 msk worcestershiresås 
salt 
Mos
1 kg potatis 
1 dl rapsolja 
2 st äggula(or) 
muskotnöt (malen)
salt 
svartpeppar 
 
1. Skala och koka potatisen, häll av vattnet och pressa i potatispress. Tillsätt rapsolja, äggulor, salt, peppar och en gnutta muskotnöt. Vispa moset väl. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala lök och morot och finhacka dem. Skär selleri i tunna skivor.

3. Stek färsen och bacon i en gryta eller rejäl stekpanna, tillsätt grönsaker efter en stund, senare tomatpuré och sist vetemjöl. Slå på buljong och worcestershiresås. Salta, peppra och låt vätskan sakta koka några minuter. Köttfärssåsen ska vara ganska torr så se upp så grytan inte bränns vid.

4. Lägg färsen i en ugnsform och bred eller spritsa moset över. Grädda i ugn ca 25 minuter eller tills potatismoset har fin färg.
 
Kommentar
Finns lika många varianter på denna klassiker som det finns LEGO-bitar i barns matsmältningssystem runt om i världen, jag gillar dock detta då det är både gott och enkelt.
Källa: tasteline.se
Get Firefox!