START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Fusilli med salsicciakorv och rosmarin
Kategori: Huvudrätt  
4 personer
500 g fusilli 
4 st salsiccia (färska)
4 dl grädde 
1 kvistar rosmarin (färsk)
1 st vitlöksklyfta(or) 
2 msk olivolja extra virgin 
2 chilifrukt, torkad (peperoncino, kan bytas ut mot svartpeppar)
salt 
2 msk havssalt (till pastavattnet)
parmesanost 
 
1. Sätt på vatten till pastan (ca 3 l).

2. Skär salsicciakorvarna i små bitar. Dela rosmarinkvisten i 3-4 delar.

3. Hetta upp olivoljan tillsammans med den krossade vitlöken i en djup stekpanna. Ta bort vitlöken när den fått färg.

4. Lägg i salsicciabitarna och rosmarinen och stek på svag värme under omrörning i ca 10-15 min. Häll sedan bort fettet som bildats i stekpannan, tillsätt grädden, salta och peppra (smula ner chilifrukterna). Låt koka på svag värme i ytterligare 15 min.

5. När pastavattnet kokar, salta med ca 2 msk havssalt och koka pastan enligt recept på paketet (al dente).

6. Blanda i några msk pastavatten i såsen. Ta bort de större rosmarinkvistarna.

7. Sila pastan och blanda sedan ner den i stekpannan. Rör om ordentligt. Servera genast, eventuellt med lite riven parmesanost.
 
Kommentar
Färska korvar av fin kvalitet är nästan ett måste för att göra rätten rättvisa. Vad gäller pastasort kan man ta vad man vill ha, jag gillar personligen penne.
Källa: www.receptsamling.com
Get Firefox!