START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Grillade kycklingbröst, sparris och morötter med dragonsmör
Kategori: Huvudrätt  
6 portioner
900 g kycklingbröst (gärna majskyckling med skinn)
1 msk olivolja 
1.5 tsk salt 
Grillad sparris och morötter
18 st grön sparris 
18 st morötter (små)
2 msk olivolja 
0.5 tsk salt 
Citron- och dragonsmör
100 g smör 
0.5 vitlöksklyfta(or) 
0.5 citron (rivet skal och saft)
5 kvistar dragon (repade blad)
0.5 tsk salt 
Garnering och tillbehör
1 nypa dragon (färsk)
1 citron, klyftad 
 (Fårost- och färskpotatissallad)
 
Smakrik, svensk majskyckling grillas på utegrill eller i grillpanna och serveras med ett smältande aromsmör smaksatt med färsk dragon.
1. Pensla kycklingbrösten med olja, salta och peppra dem.
2. Grilla dem till fin färg på utegrill ca 15 min eller ge dem fina ränder i grillpanna och färdigstek i 150° ugn, 20–25 min (till 68° innertemperatur).
3. Ansa sparris och morötter, vänd dem i olja och grilla dem 4–5 min. Salta.
4. Mixa smör, skalad vitlök, citronskal och citronsaft, dragonblad och salt till ett grönprickigt smör.
5. Skär kycklingen i skivor, servera den med sina tillbehör och garnera med färsk dragon och citronklyftor.
Källa: Allt om mat
Get Firefox!