START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Kycklingspett med tomatsallad
Kategori: Huvudrätt      
4 portioner
750 g kycklingfilé(er) (skuren i ca 3 cm stora kuber)
60 ml olivolja extra virgin 
4 vitlöksklyfta(or), krossad 
60 ml citron, pressad 
0.5 rödlök(ar) (skuren i 4 klyftor)
havssalt 
svartpeppar, nymalen 
Tomatsallad
2 tomat(er), klyftad 
3 vårlök(ar), hackad 
5 g persilja, slätbladig 
1 msk citron, pressad 
citronskal, riven (från 1 citron)
 
Lägg åtta spett i blöt så att de inte tar fyr när de läggs på grillen. Lägg kyckling, olivolja, vitlök och citronsaft i en skål, rör om, sätt på lock och marinera i kylen i minst en timme.

Separera varje lökklyfta i tre delar. Bygg ihop spetten genom att sätta på kyckling och lök om vartannat. Salta och peppra rikligt. Grilla spetten tills kycklingen är klar, ca 10 minuter. Vänd och pensla med överbliven marinad efter halva tiden. Ta bort från värmen när de är klara.

Pensla pitabröden med olivolja och låt ligga på grillen tills de är genomvarma.

Häll upp yoghurten i en skål och strö över paprikapulver.

Servera tillsammans med tomatsalladen.
Källa: Bills Food - Bill Granger
Get Firefox!