START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Spaghetti med citron, parma och chili
Kategori: Huvudrätt  
 
60 ml citron, pressad 
60 ml olivolja extra virgin 
2 röd chili, finhackad (små, urkärnade)
12 skivor parmaskinka 
1 msk citronskal, riven 
250 g ruccola, grovhackad (jag brukar ta 1/4, men ta gärna 250 g om du är tokig.)
400 g spaghetti 
 
Vispa ihop citronsaft, olivolja, chili och lite salt och peppar i en skål.

Lägg parma, citronskal och ruccola i en skål rör om för att blanda.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i spaghettin och koka tills den är al dente. Låt pastan rinna av och blanda ner den tillsammans med parman och ruccolan. Häll över dressingen och rör om för att blanda. Servera!
 
Kommentar
Ska egentligen vara "spaghettini" istället för spaghetti, men va fan e det för nåt?!
Källa: Bills Food - Bill Granger
Get Firefox!